Thuis voor de Toekomst is gespecialiseerd in woningverbetering op het gebied van wooncomfort, duurzaamheid en levensloopbestendigheid.

Ons sociale ondernemershart gaat sneller kloppen wanneer we voor de senior aan de slag mogen die graag thuis wil blijven wonen. Maar ook voor woningzoekenden die openstaan voor andere manieren van wonen, voor woningeigenaren die hun huis willen/moeten verduurzamen of die vanuit financiële overwegingen creatief om willen gaan met de ruimte. Vanzelfsprekend bedienen we ook huizenbezitters die ‘gewoon’ hun huis een upgrade willen geven. Altijd denken we mee, met toekomstige behoeftes als leidraad.

Ouderen met eigen woning, en de wens thuis te blijven wonen

Iedereen wil oud worden, maar niemand wil het zijn. En weg uit eigen huis wil al helemaal niemand. Gelukkig hoeft dat ook niet als u vandaag uw woning aanpast aan uw behoeften van morgen.

Thuis voor de Toekomst is specialist in het toekomstbestendig maken van woningen. We maken bijvoorbeeld alles gelijkvloers, plaatsen aangepaste keukens zodat bukken niet meer hoeft, we brengen verhoogde toiletten aan, plaatsen een traplift, verbreden deuropeningen, of plaatsen een badkamer op de begane grondvloer. Veel is mogelijk. Ook een thuis voor de toekomst.

Woningzoekenden

Krapte op de woningmarkt? Issues met financieringen? Te dure woningen in jouw buurt? Thuis voor de Toekomst schrikt niet van huisvestingsuitdagingen. Sterker nog, het maakt ons vindingrijk. Wij denken bijvoorbeeld graag in termen van ‘delen’.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • gezamenlijke koop in combinatie met woningsplitsen.
  • totaalrenovatie van bijvoorbeeld een oude boerderij om die met meerdere bewoners te delen – met ieder z’n eigen wooneenheid.
  • groepswoonconcepten zoals Friends-living of Knarrenhof.
    Dit betekent met vrienden of familie een woonvorm met sociale raakvlakken oprichten. Dit klinkt misschien spannend, maar er zijn hele mooie concepten waarbij privacy echt gewaarborgd is. Het kan nieuwbouw zijn of een transformatie van bestaande panden.
  • Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO)
    Samen met andere particulieren kan een initiatief gestart worden om gezamenlijk een locatie te verwerven voor een toekomstbestendig woonconcept.

Veel is mogelijk wanneer je anders durft te denken.

Thuis voor de Toekomst is ruim ervaren in de realisatie van andere woonvormen. Wij adviseren, begeleiden en voeren de bouwwerkzaamheden uit. Van A tot Z. Zo heeft u slechts één aanspreekpunt.

Woningeigenaren, met de wens te verduurzamen

De maandlasten zijn hoog, de woning is altijd koud en vochtig of je bent van plan op korte termijn je woning te verkopen. Financieel gezien is verduurzaming dan een goed idee.

Thuis voor de Toekomst heeft ruimte ervaring in de bouw en is bekend met de huidige ontwikkeling op het gebied van duurzaamheid, zoals woningisolatie. Samen met u kijken we naar de mogelijkheden, we maken op basis van uw wensen een plan en een kostenraming.  Wij begeleiden het volledige proces van aanvraag tot oplevering.

Solo-woners, met te hoge maandlasten

Woon je alleen en gebruik je de vierkante meters op de eerste verdieping niet? Zonde! Met simpele woningaanpassingen splits je je huis op en kun je de onder- of bovenetage onderverhuren. Scheelt in maandlasten en je biedt woningzoekenden een woonkans.

Thuis voor de Toekomst heeft ruime ervaring in het opdelen van woningen en is bekend met de huidige wet- en regelgeving qua onderverhuur.

Mantelzorgers, of zorgbehoevende woningeigenaren met eigen grond

Wanneer u zorgbehoevend bent én u beschikt over eigen grond bij uw woning, dan biedt het plaatsen van een mantelzorgunit uitkomst. Zo kunt u gewoon thuis blijven wonen en heeft u altijd zorg in de buurt. En wist u dat het plaatsen van een mantelzorgunit of kangoeroewoning bij een bestaande woning meestal vergunningsvrij is?

Thuis voor de Toekomst onderzoekt samen met u de mogelijkheden, maakt op basis van behoeftes een ontwerp, maakt een kostenraming op en plant en coördineert de bouwwerkzaamheden. Wij begeleiden het volledige proces van aanvraag tot oplevering. Geen vraag is ons te veel. Wij begrijpen als geen ander hoe spannend een bouwproces kan zijn.